IZ FOTELJE - najbrža kupovina


SWT EXi 1.5-8x50

3.330,00kn

SWT paleta ciljnika je proširena novim, EXi modelom, 1.5-8x50 EXi. Ono što je svojstveno svim EXi je da su dizajnirani u najvećoj mjeri u skladu sa zahtjevima suvremenih korisnika i njihovim potrebama.
U tom smislu prvo treba navesti mogućnost jednostavne integracije dnevnih ciljnika i dodatne opreme koja se danas sve više koristi u lovu. Tako na primjer, zbog što je moguće jednostavnije uporabe cijele palete digitalnih, termovizijskih i noćnih dodataka, EXi paletu odlikuje glatki obod objektiva i okulara. Na taj način ne postoje prepreke za jednostavno spajanje tih dodataka s dnevnom optikom. Ne postoje prstenovi za izoštravanje na objektivu, niti pak često viđeni regulatori stupnjaosvjetljenja končanice na okularnom sklopu. I prsten objektiva kao i okularni sklop su "čisti", bez obstrukcija i pravilnog oblika tako da se odgovarajući adapteri mogu jednostavno i sigurno umetati cijelom s vojom duljinom. Kod EXi serije su regulator osvjetljenja končanice ili regulator paralakse premješteni na položaj uz regulator položaja končanice, tj. na središnji dio ciljnika.
Svi optički elementi su izrađeni od vrhunskih materijala a končanica je tipa 4a i gravirana na staklu. Osvjetljava se samo središnja točka crvene boje i u više stupnjeva osvjetljenja. Primjenjeni su višestupnjevni optički premazi što nam daje odličnu, kristalno čistu i jasnu sliku visoke definicije.
Tijelo ove palete ciljnika je izrađeno u "Monolyth" konstrukciji, tj. tubus je iz jednog dijela od aluminijskih legura korištenih u zrakoplovnoj industriji. Dakle riječ je o laganim i ujedno iznimno čvrstim i otpornim ciljnicima. Svi optički elementi su izrađeni od stakla i zaštićeni su višeslojnim optičkim premazima. To nam jamči vrhunski prijenos svjetlosti i kristalno čistu sliku.
Kako smo rekli, končanica je tipa 4a, gravirana na staklu s osvjetljenjem središnje ciljne točke. Dakle, idealna končanica namijenjena za lov divljači. Sa ciljnicima EXi serije se isporučuju prekloponi zaštitni poklopci koji se po potrebi mogu i skinuti.
Ne manje važna je činjenica kako EXi serija nosi jamstvo od 10 godina. U ovom trenutku su dostupni modeli iz EXi širokokutni ciljnik 1-6x24 EXi te te ovdje predstavljeni 1.5-8x50.
Rijč je o ciljniku variabilnog povećanja u rasponu od 1.5 do 8 puta. To ga svrstava u skupinu ?all purpose? ciljnika, tj. Ciljnika za sve namjene. Raspon povećanja ga čini odličnim kako za pogonske, brze lovove i na malim udaljenostima, ali jednako tako vrlo ?snažnim? za zahtjeve koji se postavljaju u lovu s većih udaljenosti i na čekanju. Kvaliteta izrade i korištenih materijala jamče kristalno jasan prikaz te veliku otpornost. Sve ovo se ogleda i u činjenici da nosi 10 godišnje jamstvo.

Nekoliko osnovnih karakteristika:
Naziv modela: SWT 1.5-8x50 EXi
Povećanje x: 1.5-8
Promjer objektiva (mm): 50
Promjer tubusa (mm): 30
Izlazni otvor (mm) 31.5-6.25
Otklon oka (mm): 112-87
Postavke paralakse: 100 metara
Vrijednost klika na 100m (MOA): 1/10
Osvjetljenje: središnje točke crvene boje
Duljina mm: 338
Težina (g): 640

Dodaj u košaru:

  • Model: SWT EXi 1.5-8x50

SWT - budućnost već danas
Copyright © 2020 izfotelje.